Apa Itu Decred (DCR) – Review Harga

Kategori : Privacy Coin / Store Of Value
Ecosistem : Decred Ecosystem
Perkhidmatan : Privacy Coin / Store Of Value/ Boleh di mining / Staking
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Tier 1

Website :https://www.decred.org/

Aplikasi :https://www.decred.org/wallets/

Decred adalah cryptocurrency yang diarahkan masyarakat dengan tadbir urus terbina dalam yang dirancang dengan tujuan menjadikannya nilai simpanan jangka panjang yang unggul.

Mekanisme konsensus PoW / PoS hibrid Decred, cadangan telus, sistem pengundian, dan perbendaharaan yang dibiayai secara berterusan dirancang untuk menjadikannya selamat, mudah disesuaikan dan berlanjutan.

Setiap anggota komuniti Decred – pihak berkepentingan, pemaju, dan pelombong – boleh memilih arah projek. Pemangku kepentingan secara kolektif menentukan dasar, rancangan pembangunan, anggaran, dan perubahan peraturan konsensus. Mereka juga menyetujui kerja pelombong – menyelaraskan minat dengan berkesan untuk memastikan hasil terbaik bagi semua.

Ketika bergerak menuju menjadi Organisasi Otonomi Terdesentralisasi (DAO), Decred sengaja dirancang untuk membiayai semua pihak yang terlibat dalam pemerintahannya. Setiap ganjaran blok memberi ganti rugi kepada pelombong, pihak berkepentingan, dan Perbendaharaan, yang membayar kontraktor yang bekerja di Decred.

Decred (DCR) adalah cryptocurrency yang dirancang untuk memberi penyelesaian kepada masalah skalabiliti yang melanda Bitcoin. Hardfork Bitcoin dan Bitcoin Cash disebabkan oleh keretakan besar dalam komuniti dan berakhir dengan perpecahan. Decred dirancang untuk mengelakkan keretakan seperti ini terjadi di masa depan dengan memberi suara kepada masyarakat mengenai masa depan mata wang. Ia terdesentralisasi dan mengatur diri sendiri, jadi hardfork tidak akan dapat dilakukan kecuali jika sebahagian besar pihak berkepentingan menyetujuinya.

Founder : Jake Yocom-Piatt

\"\"

Decred diasaskan oleh CEO syarikat 0, Jake Yocom-Piatt, dan mula berniaga pada 10 Februari 2016, dan pasukan ini mengandungi banyak bekas pembangun bitcoin. Sebelum pelancaran Decred, terdapat pra-lombong yang berjumlah 8% dari jumlah bekalan. 4% dari ini dipegang oleh syarikat 0 untuk memberi ganti rugi kepada pemaju.

Selebihnya 4% diturunkan secara percuma kepada pengguna baru. Daripada membiayai coin melalui ICO, para pemaju pada mulanya membiayai projek itu dari poket mereka sendiri. Mereka dapat membeli DCR dengan harga $ 0,49 setiap duit syiling atau menukarnya dengan kerja yang dilakukan pada kadar yang sama. Decred menggunakan gabungan kaedah konsensus Proof of Work dan Proof of Stake. Ini adalah sistem yang cukup unik yang dirancang untuk mengelakkan penambang atau pihak berkepentingan besar daripada menguasai rangkaian. Ini untuk membayar penambahbaikan rangkaian di masa depan dan dana dapat diakses oleh siapa saja yang ideanya diterima, bukan hanya pasukan dalaman.

Nama Syarikat : Decred

\"\"

Decred bermula pada 2016 berharga $0.90

\"\"

Pada 2018 ia melonjak ke harga $125.

\"\"

Kini ia berada di paras harga $65 ,

\"\"

Walaubagaimanapun , Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Decred

Tahun 2021 = $200
Tahun 2022 = $400
Tahun 2023 = $650
Tahun 2024 = $820

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *