Apa Itu Hedera Hashgraph (HBAR) – Review Harga

Kategori : DAG – Directed Acyclic Graph
Ecosistem : Hashgraph
Perkhidmatan : Market Place / Payment System
Jumlah Supply : 50,000,000,000 (50 Billion)
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://hedera.com/

Aplikasi :https://hedera.com/use-cases/tokenized-assets

Hedera menggambarkan dirinya sebagai rangkaian awam yang terdesentralisasi di mana pemaju dapat membina aplikasi yang selamat dan adil dengan konsensus masa nyata. Platform ini dimiliki dan ditadbir oleh dewan anggota global termasuk Avery Dennison, Boeing, Deutsche Telekom, DLA Piper, FIS (WorldPay), Google, IBM, LG Electronics, Magalu, Nomura, Swirlds, Tata Communications, University College London (UCL ), Kumpulan Wipro, dan Zain.

Perkhidmatan Konsensus Hedera (HCS) bertindak sebagai lapisan kepercayaan untuk setiap aplikasi atau rangkaian yang dibenarkan dan memungkinkan untuk membuat log mesej yang tidak dapat diubah dan dapat disahkan. Mesej permohonan dihantar ke rangkaian Hedera untuk disepakati, diberi cap waktu yang dipercayai, dan disusun dengan adil. Gunakan HCS untuk mengesan aset merentasi rantaian bekalan, membuat log peristiwa yang dapat diaudit di platform iklan, atau menggunakannya sebagai perkhidmatan pesanan terdesentralisasi.

Hashgraph adalah alternatif yang lebih cekap untuk blockchain tetapi menggunakan cara penulisan blok yang berbeza. Daripada urutan blok yang jelas (blockchain), grafik hash menggunakan Directed Acyclic Graph (DAG), yang merekodkan maklumat secara tidak linear, tanpa rangkaian blok yang berurutan.

Cryptocurrency seperti IOTA, Byteball dan Tangle sudah beroperasi berdasarkan sistem DAG. Hashgraph menjanjikan semua kelebihan blockchain, tetapi tanpa kekurangannya dalam bentuk kelajuan transaksi yang rendah.

Hedera Hashgraph kini menawarkan tiga produk: cryptocurrency, kontrak pintar dan perkhidmatan fail. Mana-mana pengguna boleh membuat akaun di rangkaian, membuka akaun atau membuat dApp berdasarkan Hedera Hashgraph, setelah lulus ujian KYC.

Menurut pemaju, rangkaian akan menyokong hingga 10,000 transaksi sesaat, dan waktu pengesahan transaksi adalah 3-5 saat. Kontrak pintar dan perkhidmatan fail juga tersedia di rangkaian Hedera Hashgraph, tetapi sejauh ini throughputnya adalah hingga 10 transaksi sesaat, sementara kecepatan yang dinyatakan secara beransur-ansur akan meningkat, dan rata-rata yuran transaksi adalah $ 0.0001

Founder : Leemon Baird

\"\"

Algoritma hash dikembangkan dan dipatenkan pada tahun 2016 oleh ahli matematik Amerika, Leemon Baird. Hak algoritma dimiliki oleh Swirlds, diasaskan bersama dan dikembangkan oleh Baird.

Nama Syarikat : Swirlds

\"\"

Teknologi Swirlds dilihat oleh bank A.S. pada Oktober 2017, Persatuan Kesatuan Kredit Nasional (CUNA) dan Persatuan Kesatuan Kredit Mountain West (MWCUA), yang membentuk konsortium 6,000 bank, memilih Swirlds untuk membuat rangkaian korporat yang sama. Kejayaan membolehkan mereka memisahkan projek menjadi platform yang terpisah: Platform Hedera Hashgraph. Swirlds memberikan Hedera Hashgraph lesen eksklusif, di mana syarikat itu akan menerima 10% daripada pendapatan Hedera Hashgraph.

Hedera Hashgraph adalah platform awam hashgraph yang dipatenkan oleh Baird. Dari bulan Mac hingga Ogos 2018, projek ini dijalankan oleh ICO, mengumpulkan $ 124 juta. Pengujian tertutup rangkaian bermula pada bulan Disember 2018. Kod ini diperiksa oleh beberapa syarikat audit, tetapi hanya sekarang pembangun telah memulakan pengujian awam.

Bermula pada September 2019 berharga $0.11,

\"\"

Ia mengalami kejatuhan harga terendah pada Jan 2020 berharga $0.01

\"\"

Kini Hashgraph telah mencapai harga semasa pelancarannya iaitu $0.11,

\"\"

Jika dikira dari harga terendahnya pada Januari 2020 , iaitu $0.01 , Hedera telah mencapai keuntungan 1000%. Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Hedera Hashgraph

Tahun 2021 = $0.12
Tahun 2022 = $0.20
Tahun 2023 = $0.50
Tahun 2024 = $1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *