Apa Itu The Graph (GRT) – Review Harga

Kategori : Analytic / DeFi / Ai
Ecosistem : Ethereum ERC-20 / Binance Smart Chain
Perkhidmatan : Analytic / DeFi / Ai/ Web3
Jumlah Supply :10,057,044,431 (10 Billion)
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://thegraph.com/

Aplikasi :https://thegraph.com/explorer/

Graph adalah protokol pengindeksan untuk meminta data untuk jaringan seperti Ethereum dan IPFS, yang menguatkan banyak aplikasi di kedua-dua DeFi dan ekosistem Web3 yang lebih luas. Sesiapa sahaja boleh membina dan menerbitkan API terbuka, yang disebut subgraf, bahawa aplikasi dapat membuat pertanyaan menggunakan GraphQL untuk mengambil data blockchain. Terdapat perkhidmatan yang dihoskan dalam pengeluaran yang memudahkan para pembangun untuk memulakan pembangunan di Graph dan rangkaian yang terdesentralisasi akan dilancarkan akhir tahun ini. Grafik kini menyokong data pengindeksan dari Ethereum, IPFS dan POA, dengan lebih banyak rangkaian akan datang.

Setakat ini, lebih daripada 3,000 subgraf telah digunakan oleh ribuan pemaju, untuk DApps seperti Uniswap, Synthetix, Aragon, AAVE, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Decentraland dan banyak lagi. Penggunaan Graf telah meningkat pada lebih dari 50% MoM dan mencapai lebih dari 7 bilion pertanyaan pada bulan September 2020.

Graph mempunyai komuniti global, termasuk lebih dari 200 Nod Pengindeks di testnet dan lebih daripada 2.000 Kurator dalam Program Kurator pada Oktober 2020. Untuk membiayai pembangunan rangkaian, Graf mengumpulkan dana dari anggota komuniti, VC strategik dan individu berpengaruh dalam blockchain komuniti termasuk Coinbase Ventures, DCG, Framework, ParaFi Capital, CoinFund, DTC, Multicoin, Reciprocal Ventures, SPC, Tally Capital dan lain-lain. Graph Foundation juga berjaya menyelesaikan Jualan GRT awam dengan penyertaan dari 99 negara (tidak termasuk A.S.). Sehingga kini pada November 2020, Graph telah mengumpulkan ~ $ 25 juta.

Graph berusaha untuk membawa infrastruktur awam terdesentralisasi yang boleh dipercayai ke pasaran arus perdana. Untuk memastikan keselamatan ekonomi The Graph Network dan integriti data yang ditanyakan, peserta menggunakan Graph Token (GRT). GRT adalah token kerja yang dikurung oleh Pengindeks, Kurator dan Delegator untuk menyediakan perkhidmatan pengindeksan dan kurasi ke rangkaian.

GRT akan menjadi token ERC-20 pada blockchain Ethereum, yang digunakan untuk memperuntukkan sumber dalam rangkaian. Pengindeks Aktif, Kurator dan Delegator dapat memperoleh pendapatan dari rangkaian yang sebanding dengan jumlah pekerjaan yang mereka lakukan dan saham GRT mereka. Pengindeks memperoleh ganjaran pengindeksan (terbitan baru) dan yuran pertanyaan, sementara Kurator memperoleh sebahagian daripada kos pertanyaan untuk subgraf yang mereka beri isyarat. Delegator memperoleh sebahagian daripada pendapatan yang diperoleh oleh Indexer yang mereka wakili

Founder : Yaniv Tal dan Ramirez

\"\"

Pasukan Graph merangkumi profesional dari Ethereum Foundation, OpenZeppelin, Decentraland, Orchid, MuleSoft menjelang IPO dan pemerolehan oleh Salesforce, Puppet, Redhat dan Barclays.

Pasukan pengasas awal termasuk Yaniv Tal (ketua projek), Brandon Ramirez (ketua penyelidikan) dan Jannis Pohlmann (peneraju teknologi).

Pengasasnya mempunyai latar belakang kejuruteraan dan telah bekerjasama selama 5-8 tahun. Tal dan Ramirez belajar kejuruteraan elektrik di USC dan bekerjasama di MuleSoft, sebuah syarikat alat pemaju API yang menjalani IPO dan dijual kepada SalesForce.

Mereka sebelumnya bersama-sama menubuhkan permulaan alat pemaju bersama dan telah menghabiskan sebahagian besar kerjaya mereka untuk mengoptimumkan timbunan API. Pada permulaan terakhir mereka, para pengasas membina kerangka khusus pada pangkalan data yang tidak berubah yang disebut Datomic. Grafik dilahirkan dari visi ini untuk membuat API dan akses data yang tidak berubah, menggunakan bahasa pertanyaan GraphQL.

Nama Syarikat : Graph Protocol, Inc.

\"\"

The Graph bermula dengan harga $0.11 pada Disember 2020,

\"\"

Dalam masa beberapa hari , ia berjaya mencapai harga $0.75,

\"\"

Walaupun kini ia berada di paras harga $0.55, dalam masa terdekat , The Graph akan mencapai harga $1.

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga The Graph yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga The Graph

Tahun 2021 = $1
Tahun 2022 = $2
Tahun 2023 = $5
Tahun 2024 = $10

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *