Apa Itu Cosmos (ATOM) – Review Harga

Kategori : Smart Contract Platform
Ecosistem : Atom Ecosystem
Perkhidmatan : Blockchain / Smart Contract
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Tier 2

Website :https://cosmos.network/

Aplikasi :https://cosmos.network/learn/get-atom

Ringkasnya, Cosmos menjadikan dirinya sebagai projek yang menyelesaikan beberapa “masalah paling sukar” yang dihadapi oleh industri blockchain. Ini bertujuan untuk menawarkan pengguna kepada protokol bukti kerja yang “lambat, mahal, tidak dapat ditingkatkan dan berbahaya untuk alam sekitar”, seperti yang digunakan oleh Bitcoin, dengan menawarkan ekosistem blockchain yang terhubung.

Matlamat projek lain termasuk menjadikan teknologi blockchain menjadi kurang rumit dan sukar bagi pembangun kerangka modular yang membongkar aplikasi terdesentralisasi. Akhir sekali, protokol Interblockchain Communication memudahkan rangkaian blockchain untuk berkomunikasi antara satu sama lain – mencegah perpecahan dalam industri.

Asal-usul Cosmos berasal dari tahun 2014, ketika Tendermint, penyumbang utama rangkaian, ditubuhkan. Pada tahun 2016, sebuah kertas putih untuk Cosmos diterbitkan – dan penjualan token diadakan pada tahun berikutnya. Token ATOM diperoleh melalui algoritma bukti-kepentingan-hibrid, dan ia membantu memastikan Cosmos Hub, blockchain utama projek, selamat. Cryptocurrency ini juga berperanan dalam urus tadbir rangkaian.

Kebimbangan utama bagi sebilangan industri kripto berpusat pada tahap pemecahan yang dilihat dalam rangkaian blockchain. Terdapat beratus-ratus yang ada, tetapi sangat sedikit dari mereka yang dapat berkomunikasi antara satu sama lain. Cosmos bertujuan untuk menghidupkannya dengan menjadikannya mungkin.

Cosmos digambarkan sebagai “Blockchain 3.0” – dan seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, tujuan besar adalah memastikan infrastrukturnya mudah digunakan. Untuk tujuan ini, kit pengembangan perisian Cosmos memfokuskan pada modulariti. Ini membolehkan rangkaian dibina dengan mudah menggunakan potongan kod yang sudah ada. Jangka panjang, diharapkan aplikasi yang rumit dapat dibuat dengan mudah.

Skalabiliti adalah keutamaan lain, yang bermaksud lebih banyak urus niaga dapat diproses sekejap daripada sekatan lama seperti Bitcoin dan Ethereum. Sekiranya blockchain berjaya mencapai penggunaan arus perdana, mereka harus dapat memenuhi permintaan serta syarikat atau laman web pemprosesan pembayaran yang ada – atau lebih baik lagi.

Founder : Jae Kwon, Zarko Milosevic dan Ethan Buchman.

\"\"/
\"\"/

Nama Syarikat : Tendermint

\"\"

Cosmos bermula pada tahun 2019 dengan berharga $2.75

\"\"

Namun pada bermulanya PKP 14 Mac 2020 harganya turun ke paras terendah $1.80.

\"\"

Dalam masa 5 bulan , harganya ke kemuncak tertinggi iaitu $8.40.

\"\"

Kini Cosmos berharga $4.68. Jika dilihat dari prestasi Cosmos , ia mampu mencapai harga $10 akan datang.

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Cosmos

Tahun 2020 = $8.40
Tahun 2021 = $12
Tahun 2022 = $15
Tahun 2023 = $20
Tahun 2024 = $25

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *