Apa Itu Wrapped Bitcoin (WBTC) – Review Harga

Kategori : Bitcoin SmartContract
Ecosistem : Ethereum ERC-20
Perkhidmatan : Payment System / Wrapped Token
Jumlah Supply : Unlimited
CODAM Rank : Tier 1

Website :https://wbtc.network

Aplikasi :

Wrapped Bitcoin adalah versi Bitcoin (BTC) yang diguna pakai di blockchain Ethereum (ETH).

WBTC mematuhi ERC-20 – standard keserasian asas blockchain Ethereum – membolehkannya disepadukan sepenuhnya ke dalam ekosistem pertukaran decentralized (DeFi), perkhidmatan pinjaman kripto, pasaran ramalan dan aplikasi kewangan terdesentralisasi (DeFi) yang dicetuskan ERC-20 .

WBTC juga disokong oleh Bitcoin pada nisbah 1: 1 melalui rangkaian pedagang dan penjaga yang dipantau secara automatik, memastikan harganya disambungkan ke Bitcoin setiap saat dan membolehkan pengguna memindahkan dicairkan antara rangkaian BTC dan ETH secara terdesentralisasi dan cara autonomi.

Bitcoin Wrapped pertama kali diumumkan pada 26 Oktober 2018, dan dilancarkan secara rasmi pada 31 Januari 2019.

Founder :

Projek Wrapped Tokens, yang mana WBTC adalah sebahagiannya, tidak diasaskan oleh individu tetapi lebih merupakan projek bersama tiga organisasi: BitGo, Kyber Network dan Ren.

\"\"
\"\"
\"\"

Wrapped Bitcoin di reka untuk memudahkan Transaksi dagangan dalam kewangan DeFi. Tidak seperti Bitcoin, Ethereum dibangun dari bawah untuk menyokong kes penggunaan yang lebih maju dengan menggunakan teknologi kontrak pintar, sehingga menimbulkan keseluruhan industri yang dijuluki “Decentralized Finance (DeFi).”

Walaupun WBTC didakwa harganya akan seiring dengan Bitcoin. Namun akan terdapat beberapa kelewatan harga WBTC dan BTC dalam real-time. Peluang ini digunakan beberapa pedangang dalam meraih keuntungan.

Pada mula dilancarkan ia berharga $3000.

\"\"

Pelabur terawal yang membeli Wrapped Bitcoin pada Feb 2019 mengalami keuntungan 1000%

\"\"

Jika dilihat dari carta harga semasa , harga WBTC akan lebih kedepan berbanding BTC , Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Wrapped Bitcoin

Tahun 2020 = $24,000
Tahun 2021 = $50,000
Tahun 2022 = $80,000
Tahun 2023 = $100,000
Tahun 2024 = $150,000

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *