Apa Itu TRON (TRX) – Review Harga

Kategori : Platform Smart Contract
Ecosistem : Tron Block
Perkhidmatan : Smart Contract Platform / Payment System
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://tron.network/

Aplikasi : https://github.com/tronprotocol/Documentation/blob/master/TRX/Tron-overview.md

TRON adalah sistem operasi berasaskan blockchain yang bertujuan untuk memastikan teknologi ini sesuai untuk penggunaan harian. Walaupun Bitcoin dapat menangani hingga enam transaksi sesaat, dan Ethereum hingga 25x, TRON mendakwa bahawa rangkaiannya mempunyai kapasiti untuk 2,000 TPS – 24/7.

Projek ini digambarkan sebagai platform terdesentralisasi yang berfokus pada perkongsian kandungan dan hiburan – dan untuk tujuan ini, salah satu pemerolehan terbesarnya ialah perkhidmatan perkongsian fail BitTorrent pada tahun 2018.

Secara keseluruhan, TRON telah membahagikan matlamatnya kepada enam fasa. Ini termasuk menyampaikan perkongsian fail yang diedarkan secara sederhana, mendorong penciptaan kandungan melalui ganjaran kewangan, membolehkan pencipta kandungan melancarkan token peribadi mereka sendiri dan mendesentralisasi industri permainan.

TRON telah meletakkan dirinya sebagai persekitaran di mana pencipta kandungan dapat berhubung dengan khalayak mereka secara langsung. Dengan menghilangkan platform terpusat – sama ada perkhidmatan streaming, gedung aplikasi atau laman muzik – diharapkan pencipta tidak akan kehilangan banyak komisen kepada orang tengah. Pada gilirannya, ini juga boleh menjadikan kandungan lebih murah untuk pengguna. Memandangkan bagaimana sektor hiburan semakin digital, TRON dapat memiliki kemajuan dalam menerapkan teknologi blockchain untuk industri ini.

Syarikat itu juga mengatakan bahawa ia mempunyai pasukan pembangun berbakat dan berpengalaman, yang berpusat di seluruh dunia, yang telah diambil dari syarikat-syarikat besar seperti Ripple Labs.

TRON juga merupakan salah satu blockchain yang paling popular untuk membina DApps.

Founder : Justin Sun

\"\"

Nama Syarikat : TRON

\"\"/

Tron bermula pada 2017, pada harga $0.002

\"\"

Seperti biasa, kemuncak 2018 , harga tertinggi dicatatkan sebanyak $0.23

\"\"

Namun sejak itu ia jatuh merudum dan ke paras harga hari ini adalah $0.03

\"\"

Tron sebelum ini digelar juga sebagai Ethereum killer, namun setelah beberapa tahun berlalu ia masih sukar untuk bersaing dengan Ethereum. Mungkin juga Tron dari China akan bersaing dengan EOS dari USA ,Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga TRON

Tahun 2020 = $0.03
Tahun 2021 = $0.06
Tahun 2022 = $0.1
Tahun 2023 = $0.2
Tahun 2024 = $0.23

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *