Apa Itu NEM (XEM) – Review Harga

Kategori : Nem SmartContract
Ecosistem : Xem Ecosistem
Perkhidmatan : Payment System
Jumlah Supply : 8,999,999,999 Billion
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://www.nem.io/

Aplikasi : https://nem.io/platforms/

NEM (New Economy Movement) adalah ekosistem platform yang menggunakan blockchain dan kriptografi untuk memberikan penyelesaian untuk perniagaan dan individu. XEM adalah cryptocurrency asli dari blockchain NIS1 awam NEM.

NIS1 beroperasi dengan cara yang serupa dengan Bitcoin (BTC): ia mempunyai rangkaian nod bebas diedarkan yang memproses dan merekod transaksi pada lejar umum yang disebut “blockchain.” Node ini diberi insentif untuk menyumbangkan masa dan sumber pengkomputeran mereka dan tetap tidak boleh rosak melalui ganjaran yuran transaksi; ganjaran ini dibayar dalam duit syiling XEM ke setiap nod yang berjaya menambahkan blok urus niaga baru di hujung blockchain.

Walau bagaimanapun, blockchain NIS1 mempunyai sejumlah ciri unik yang membezakannya daripada Bitcoin dan kebanyakan cryptocurrency lain. Jika Bitcoin menggunakan Konsep Proof-of-work iaitu menggunakan mesin untuk mencipta coin baru, Ethereum menggunakan konsep Proof-of-Stake iaitu menggunakan nilai pegangan coin untuk mencipta coin baru. Tapi NEM menggunakan konsep Proof-of-Importance, iaitu menggunakan transaksi untuk mencipta coin baru.

Founder : Lon Wong

\"\"

NEM pada asalnya dibuat oleh tiga pembangun yang dikenali dengan nama samaran mereka di forum Bitcointalk.org: Jaguar0625, BloodyRookie dan gimre. Sejak ditubuhkan pada 2014-2015, NEM telah berkembang dari projek peribadi tiga pengaturcara menjadi ekosistem besar yang terdiri daripada beberapa platform.

Nama Syarikat : NEM Foundation

\"\"/

Harga NEM bermula $0.0002 pada tahun 2015,

\"\"

namun kemuncak 2018 membawa NEM ke harga tertinggi iaitu $1.80.

\"\"

Sehingga ia turun ke paras terendah pada april 2020, iaitu $0.036.

\"\"

Kini harganya mencecah $0.3. Ini bermakna pelabur yang membeli coin ketika April 2020 telah meraih keuntungan lebih 1000% dalam masa 8 bulan.

\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga NEM

Tahun 2020 = $0.30
Tahun 2021 = $0.70
Tahun 2022 = $0.90
Tahun 2023 = $1.50
Tahun 2024 = $2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *