Apa Itu EOS (EOS) – Review Harga

Kategori : Platform Smart Contract
Ecosistem : EOS Block
Perkhidmatan : Smart Contract Platform / Payment System
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Tier 2

Website :https://eos.io/

Aplikasi : https://eos.io/for-developers/build/

EOS adalah platform yang direka untuk membolehkan pembangun membina aplikasi terdesentralisasi (atau dikenali sebagai DApps secara ringkas.)

Matlamat projek ini agak mudah: menjadikannya sehalus mungkin bagi pengaturcara untuk menggunakan teknologi blockchain – dan memastikan bahawa rangkaian lebih mudah digunakan daripada saingan yang lain seperti Ethereum dan NEO. Hasilnya, alat dan pelbagai sumber pendidikan disediakan untuk menyokong pembangun yang ingin membina aplikasi berfungsi dengan cepat.

Keutamaan lain termasuk memberikan tahap skalabilitas yang lebih besar daripada rantaian blok lain, beberapa di antaranya hanya dapat menangani kurang dari transaksi sesaat.

EOS juga bertujuan untuk meningkatkan pengalaman bagi pengguna dan perniagaan. Walaupun projek ini berusaha memberikan keselamatan yang lebih besar dan kurang gesekan bagi pengguna, Ia jauh lebih mudah digunakan berbanding code pengaturcaraan Ethereum. Oleh sebab itu ia pernah digelar Ethereum Killer dari Amerika Syarikat.

Founder : Daniel Larimer

\"\"

Nama Syarikat : Block.One LLC

Founder kepada EOS juga merupakan Founder kepada Bitshare dan Steem

\"\"

EOS bermula dengan pelancaran dari ICO pada 2017. Bermula dengan harga $2.20

\"\"

Walaupun menempuh pasaran 2018 yang ketika itu dikatakan bubble, namun EOS berjaya mencatat harga tertinggi pada April 2018 iaitu berharga $21.

\"\"

Namun sejak dari itu, harganya turun ke paras $2.50. sehingga kini ia mencapai paras harga $3.

\"\"

Secara ringkasnya, EOS merupakan teknologi yang lebih canggih dari Ethereum , namun harganya masih belum setanding Ethereum. Dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga EOS

Tahun 2020 = $3
Tahun 2021 = $6
Tahun 2022 = $12
Tahun 2023 = $22
Tahun 2024 = $45

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *