Apa Itu Polkadot (DOT) – Review Harga

Kategori : Blockchain
Ecosistem : Polkadot Ecosystem
Perkhidmatan : Smart Contract Creator / Cross-Chain/ Substrate
Jumlah Supply : Unlimited
CODAM Rank : Bottom Tier 1

Website :https://polkadot.network/

Aplikasi : https://github.com/paritytech/polkadot

Polkadot adalah protokol multi-rantai pelindung sumber terbuka yang memfasilitasi pemindahan silang antara data atau jenis aset apa pun, bukan hanya token, dengan itu menjadikan pelbagai rantaian blok saling beroperasi antara satu sama lain.

Interoperabiliti ini bertujuan untuk mewujudkan sebuah laman web yang sepenuhnya terdesentralisasi dan peribadi, dikendalikan oleh penggunanya, dan mempermudah penciptaan aplikasi, institusi dan perkhidmatan baru.

Protokol Polkadot menghubungkan rangkaian awam dan swasta, , oracle dan teknologi masa depan, yang membolehkan rantaian bebas ini berkongsi maklumat dan urus niaga melalui rantaian geganti Polkadot.

Polkadot boleh digelar sebagai Ethereum killer, ini kerana teknologi dan perkhidmatan yang ditawarkan Polkadot lebih menyeluruh dari Ethereum. Namun ianya masih baru.

Founder : Dr. Gavin Wood, Robert Habermeier dan Peter Czaban.

\"\"

Wood, presiden Yayasan Web3, adalah trio yang paling terkenal kerana pengaruh perindustriannya sebagai pengasas bersama Ethereum, pengasas Parity Technologies dan pencipta kontrak pintar yang menggunakan bahasa perkomputeran.

Nama Syarikat : Web3 Foundation

\"\"

Polkadot sewaktu dilancarkan berharga $2.90 pada Ogos 2020.

\"\"

Dalam masa sebulan harganya mencapai $6.30

\"\"

Walaupun kini harganya di paras $5.20 , coin ini sangat berpotensi untuk mengejar harga Ethereum, Ini disebabkan perkhidmatan yang ditawarkan lebih baik dari Ethereum. Secara ringkasnya, dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Polkadot

Tahun 2020 = $6
Tahun 2021 = $30
Tahun 2022 = $80
Tahun 2023 = $300
Tahun 2024 = $500

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *