Apa Itu Aave (AAVE) – Review Harga

Kategori : Lend & Borrow
Ecosistem : Ethereum ERC-20
Perkhidmatan : DeFi / Lend & Borrow
Jumlah Supply :16,000,000 (16 Juta)
CODAM Rank : Tier 2

Website :https://aave.com/

Aplikasi :https://ethlend.io/

Aave adalah protokol kewangan terdesentralisasi yang membolehkan orang memberi pinjaman dan meminjam crypto.

Pemberi pinjaman memperoleh faedah dengan memasukkan aset digital ke dalam kumpulan liquidity yang dibuat khas. Peminjam kemudian boleh menggunakan crypto mereka sebagai cagaran untuk mengambil pinjaman pantas menggunakan liquidity ini.

Aave (yang bermaksud “hantu” dalam bahasa Finland) pada awalnya dikenali sebagai ETHLend ketika dilancarkan pada bulan November 2017, tetapi penjenamaan semula kepada Aave berlaku pada bulan September 2018. (Ini membantu menjelaskan mengapa ticker token ini sangat berbeza dari namanya!)

AAVE memberikan para pemegang dengan potongan harga di platform, dan ia juga berfungsi sebagai token tadbir urus – memberi pemilik dalam pengembangan protokol masa depan.

Aave mempunyai beberapa nilai jual yang unik jika dibandingkan dengan pesaing di pasaran yang semakin sesak. Semasa kegilaan DeFi pada musim panas 2020, ia adalah salah satu projek terbesar dari segi jumlah nilai crypto yang terkunci dalam protokolnya.

Projek ini membolehkan orang ramai meminjam dan meminjamkan sekitar 20 cryptocurrency, yang bermaksud bahawa pengguna mempunyai banyak pilihan. Salah satu produk unggulan Aave adalah “pinjaman kilat”, yang telah disebut sebagai pilihan pinjaman tanpa jaminan pertama di ruang DeFi. Ada tangkapan: mereka mesti dibayar balik dalam transaksi yang sama.

Satu lagi titik penjualan yang besar adalah bagaimana mereka yang meminjam melalui Aave dapat bergantian antara kadar faedah tetap dan berubah. Walaupun kadar tetap dapat memberikan kepastian mengenai kos pada saat turun naik di pasaran crypto, kadar berubah dapat berguna jika peminjam berpendapat bahawa harga akan turun dalam waktu terdekat.

Founder : Stani Kulechov

\"\"/

Kulechov adalah seorang usahawan bersiri yang pergi ke sekolah undang-undang dan mula memprogram ketika dia masih remaja. Dia adalah pengguna awal di ruang blockchain. Ketua Pegawai Eksekutif telah mengatakan bahawa dia ingin menjenamakan semula ETHLend sebagai Aave supaya syarikat dapat menawarkan rangkaian perkhidmatan yang lebih luas di luar pinjaman Ether.

Nama Syarikat : Aave SAGL

\"\"

Menurut Kulechov, pasaran sasaran utama Aave adalah orang yang sudah terlibat dalam komuniti cryptocurrency.

Aave atau nama lamanya Ethlend dilancarkan pada tahun 2017 berharga $0.063.

\"\"

Namun pada 3 Oktober 2020 , Ethlend menggunakan jenama baru iaitu Aave dan mengecilkan jumlah edaran. Ketika itu Lend berharga $0.54 Semua pemilik token LEND mendapat AAVE dengan nisbah 100:1 berharga $54.

\"\"

Aave memuncak keharga tertinggi pada Disember 2020 berharga $91.

\"\"

Jika dilihat dari harga terendah, AAVE telah mencapai profit 24,866%. dalam masa setahun.

\"\"/

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Aave

Tahun 2021 = $400
Tahun 2022 = $650
Tahun 2023 = $860
Tahun 2024 = $1000

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *