Apa Itu Celsius (CEL) – Review Harga

Kategori : Lend & Borrow
Ecosistem : Ethereum ERC-20
Perkhidmatan : DeFi / Lend & Borrow
Jumlah Supply :695,658,160 (695  Juta)
CODAM Rank : Tier 3

Website :https://celsius.network/

Aplikasi :https://celsius.network/earn-rewards-on-your-crypto/

Dilancarkan pada bulan Jun 2018, ia menawarkan ganjaran untuk deposit cryptocurrency, bersama dengan perkhidmatan seperti pinjaman dan pembayaran digital. Pengguna platform menerima pembayaran dan faedah tetap atas pegangan mereka. Token asli Celsius, CEL, melakukan pelbagai fungsi dalaman, termasuk meningkatkan pembayaran pengguna jika digunakan sebagai mata wang pembayaran.

Celsius kini mempunyai sekumpulan besar pekerja teras, pemaju teknikal dan penasihat yang berpengalaman dalam pelbagai bidang.

Celsius bertujuan untuk mengungguli bank dengan permainan mereka sendiri dengan menawarkan perkhidmatan kewangan berdasarkan jenis syarat yang tidak lagi ditawarkan oleh institusi kewangan tradisional.

Ini termasuk kadar pulangan simpanan dan deposit yang jauh lebih tinggi, keperluan pinjaman yang lebih mudah dan adil dan ganjaran automatik yang dikira untuk setiap pengguna secara algoritma. Denda dan bayaran gaya bank juga diketepikan.

Platform ini juga berfungsi sebagai dompet melalui fitur CelPay, dan menjadi tuan rumah token CELnya sendiri yang dapat dimanfaatkan oleh pengguna untuk meningkatkan nilai pembayaran antara lain.

Sebagai keuntungan syarikat, Celsius mengambil potongan margin keuntungan pada pembayaran faedah, masih mengembalikan 80% kepada pengguna sendiri. Syarikat ini juga memberi pinjaman kepada entiti institusi seperti dana lindung nilai.

Pembayaran dijamin kerana pinjaman disokong aset, dan setiap peminjam mesti menyediakan lebih dari 100% dari apa yang mereka pinjam dalam mata wang.

Founder :  Alex Mashinsky

\"\"/

Mashinsky mempunyai sejarah lama dalam bidang pengembangan internet, setelah bekerja pada Voice Over Internet Protocol (VOIP) pada tahun 1990-an dan teknologi lain sejak itu. Celsius jauh dari usaha korporat pertama Mashinsky, dengan tujuh syarikat permulaan dan 35 paten namanya, kata laman web rasmi projek itu.

Sementara itu, pengasas bersama dan COO Daniel Leon mempunyai pengalaman yang memfokuskan diri untuk mengembangkan startup peringkat awal. Peranannya sebelum ini termasuk menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Atlis Labs, aplikasi penemuan sosial dan penemuan yang menggunakan rujukan pengguna masa nyata.

Nama Syarikat : Celsius Network 

\"\"/

Bermula pada tahun 2018 , Celsius berharga $0.04.

\"\"

Kini Celsius telah mencapai harga $5. Jika dilihat carta harga, Celsius salah satu coin yang menunjukkan prestasi yang sangat bagus. Selain kelebihan dibelakang tabir syarikat. Celsius berjaya menonjol dengan cemerlang di antara cryptocurrency lain.

\"\"

Jika dikira pada harga terendah hingga sekarang, Celsius berjaya mengalami keuntungan sebanyak 22,000%.

\"\"/

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Celsius

Tahun 2020 = $5
Tahun 2021 = $5
Tahun 2022 = $12
Tahun 2023 = $30
Tahun 2024 = $100

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *