Apa Itu Synthetix (SNX) – Review Harga

Kategori : Smart Contract Token
Ecosistem : Ethereum ERC-20 
Perkhidmatan : DeFi / Derivatives / Yield Farm
Jumlah Supply :212,424,133 (212 Juta)
CODAM Rank : Tier 2

Website :https://www.synthetix.io/

Aplikasi :https://staking.synthetix.io/

Synthetix adalah protokol liquidity derivatif di Ethereum yang membolehkan pengeluaran dan perdagangan aset sintetik. Setiap aset sintetik (atau Synth) adalah token ERC20 yang mengesan harga aset luaran; sebagai contoh, setiap token sUSD menjejaki harga dolar AS (dan tidak seperti aset sintetik lain, ditetapkan pada 1). Terdapat pelbagai jenis Synths dalam Synthetix, termasuk mata wang fiat, cryptocurrency, komoditi, dan indeks terbalik. Pada prinsipnya, sistem ini dapat menyokong aset apa pun dengan harga yang jelas dan memberikan pendedahan dalam rangkaian kepada pelbagai aset dunia nyata yang tidak terhad. Protokol ini akan membolehkan pelbagai ciri perdagangan termasuk pilihan binari, niaga hadapan, dan banyak lagi.

Synthetix sebaliknya terdiri daripada infrastruktur kontrak pintar dan sekumpulan insentif yang mengekalkan harga Synth. Ini disokong oleh nilai Synthetix Network Token (SNX). SNX bertindak sebagai cagaran; mempertaruhkan nilai berkadar SNX diperlukan untuk mencetak Synths. Orang yang staking menggunakan token ini juga dihargai kerana menyokong sistem dengan bahagian pro-rata dari bayaran yang dihasilkan oleh aktiviti dalam sistem. Oleh itu, nilai SNX dihubungkan secara langsung dengan penggunaan rangkaian yang dijaminnya.

Mekanisme ini membolehkan Synthetix menyokong penukaran seketika, tanpa geseran antara pelbagai rasa Synths tanpa masalah kecairan dan slippage yang dialami oleh pertukaran terdesentralisasi yang lain. Rangkaian token yang dihasilkan menyokong sekumpulan kes penggunaan yang luas termasuk perdagangan, pinjaman, pembayaran, pengiriman wang, eCommerce, dan banyak lagi.

Synthetix dilancarkan pada akhir 2017, pada asalnya dengan nama Havven (HAV).

Founder : Kain Warwick

\"\"

Nama Syarikat : Synthetix

\"\"/

Synthetix bermula 2018 pada harga $0.50,

\"\"

Kini harga nya $12.50, Synthetix mengalami kenaikan harga sebanyak 38,615%

\"\"/
\"\"

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga SNX Token

Tahun 2021 = $20
Tahun 2022 = $50
Tahun 2023 = $100
Tahun 2024 = $200

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *