Apa Itu Doge Coin (DOGE) – Review Harga

Kategori :Blockchain
Ecosistem : Dogecoin
Perkhidmatan : Payment System / Boleh di Mining
Jumlah Supply :Unlimited
CODAM Rank : Tier 1

Website :https://dogecoin.com/

Aplikasi :

Dogecoin (DOGE) didasarkan pada meme Internet “doge” yang popular dan menampilkan Shiba Inu pada logo. Mata wang digital sumber terbuka dicipta oleh Billy Markus dari Portland, Oregon dan Jackson Palmer dari Sydney, Australia, dan di hasil dari Fork Litecoin pada bulan Disember 2013. Pencipta Dogecoin menganggapnya sebagai cryptocurrency yang menyenangkan dan ringan yang akan mempunyai daya tarikan lebih besar pengguna Bitcoin. Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk menyiarkan beberapa tweet di media sosial bahawa Dogecoin adalah duit syiling kegemarannya.

Dogecoin berbeza dengan protokol bukti kerja Bitcoin dalam beberapa cara, salah satunya adalah dengan menggunakan teknologi Scrypt. Altcoin juga mempunyai masa blok 1 minit, dan jumlah bekalannya tidak terbatas, yang bermaksud bahawa tidak ada batasan jumlah Dogecoin yang dapat ditambang. Anda boleh menambang Dogecoin secara solo, atau dengan menyertai kolam perlombongan. Seorang pelombong Doge dapat melombong mata wang digital pada Windows, Mac atau Linux, dan dengan GPU. Pada tahun 2014, anda juga dapat melombong Litecoin dalam proses penambangan Dogecoin yang sama, kerana prosesnya digabungkan.

Dogecoin telah digunakan terutamanya sebagai sistem pemberian maklumat di Reddit dan Twitter untuk memberi penghargaan kepada penciptaan atau perkongsian kandungan berkualiti. Anda boleh mendapatkan Dogecoin yang terperinci dengan menyertai komuniti yang menggunakan mata wang digital, atau anda dapat mendapatkan Dogecoin anda dari faucet Dogecoin. Kerana Dogecoin adalah laman web yang akan memberi anda sejumlah kecil Dogecoin secara percuma sebagai pengenalan kepada mata wang, sehingga anda dapat mulai berinteraksi dalam komuniti Dogecoin.

Founder : Billy Markus

\"\"

Nama Syarikat : Doge Coin tidak mempunyai entiti sebaliknya adalah komuniti.

\"\"

Dogecoin dilancarkan pada 2013 , berharga $0.00055.

\"\"

Namun kemuncak 2018 menyaksikan kenaikkan sehingga $0.0175

\"\"

Walaupun Dogecoin terkesan dengan penurunan harga bubble 2018 , Dogecoin berjaya menghadapi pasaran yang volatile.

\"\"

Kini Dogecoin berada pada harga $0.010 sudah hampir ke kemuncaknya. Boleh dikatakan coin ini berjaya menempuh pasaran volatile.

\"\"

Jika dilihat sejak pelancaran telah mengalami kenaikkan sebanyak 11,223% selama 6 tahun. Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Dogecoin

Tahun 2021 = $0.20
Tahun 2022 = $0.70
Tahun 2023 = $1.80
Tahun 2024 = $2.50

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *